2017. november 23., csütörtök

The 300 - A vonal megszakadt

Műfaj: 300 szavas
Zsáner: nemtom
Figyelmeztetés: nincs
Megjegyzés: kreatív írás szakkörön jött az ötlet

Seung már korán reggel kipattant az ágyból, magára ráncigálta melegítőnadrágját, zokniját, felkapta a kisasztalán heverő tolltartóját és füzetét, majd kiosont a gyerekszobából. Kapkodva szedte a lábait, ám hirtelen lelassított. Szülei hálószobája előtt lábujjhegyen, hangtalanul osont el, majd ismét futásnak eredt, belelépett a cipőjébe (ki sem kötötte, hogy rendesen belebújjon, csak letaposta a lábbeli sarkát).
Behajtotta maga mögött a ház ajtaját és a kert felé fordult. A korai napsugarak arany keretet adtak a fáknak, bokroknak és a kert távolabbi végében álló pavilonnak, harmatcseppek csillogtak a füvön, halk madárdal szűrődött ki az ágak közül. Seung arcára mosoly kúszott.
Meggondolva magát inkább levette a cipőt és a zoknit, s mezítláb gázolva bele a fűbe élvezte a hideg vizet és a fűszálak csiklandozását. Anyukája kitért volna a hitéből (pedig gyakran áldoznak a házi isteneknek), ha meglátta volna, mit művel a kisfia.
Seung a pavilon felé sétált, meg-megállva közben, hogy megcsodálja a fák virágait, a zümmögő méheket, a tovalibbenő pillangót, az égen úszó felhőpamacsot. Ihletet gyűjtött. A padra lehuppanva aztán felcsapta a füzetet, belekotort a ceruzái közé és rajzolni kezdett. Először csak egy vázlatot firkantott le, aztán újra meg újra kifelé pillantva a pavilonból elkezdte megalkotni a részleteket. Annyira elmerült a munkában, hogy észre sem vette közeledő édesanyját.
- Seung! - A nő hangja álmosan csengett, pizsamában és papucsban volt. - Már megint mit csinálsz ilyen korán?
- Rajzolok - felelte a fiú, fel sem pillantva a rajzból.
Anyukája sóhajtott.
- Ilyenekre pazarlod az időd…
- De én szeretek rajzolni, anya! - erősködött Seung. - Nézd! - Megmutatta anyjának a félkész művet: a rajz egy szépen kidolgozott, virágzó fát ábrázolt.
A nő hümmögött, s a fejét csóválta.
- Tanulhatnál inkább, Seung. Sokkal hasznosabb, mint ez a firkálás. Hidd el. - Ásított. - Gyere be és kezdd el megírni a házidolgozatod. - Ezzel kivette Seung kezéből a füzetet, a ceruza ferde vonalat húzott a lapon, majd kiesett a fiú kezéből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése