2017. november 23., csütörtök

The 300 - Ritmus

Műfaj: 300 szavas
Zsáner: sci-fi
Figyelmeztetés: nincs
Megjegyzés: Ismét egy újraírás a két leszedett 300as helyett, de ez jobban is tetszik :3

Szobjek Áron rendes ember volt. Mikor pontban 6:30-kor megszólalt az ébresztő (Hasznos reggelt, elvtárs úr! Ideje munkához látni!) felkelt, háziköntöst és papucsot húzott, s kicsoszogott a konyhába. Az interfész, amihez az ébresztő is csatlakoztatva volt, eközben elkezdte forralni a kévéhoz való vizet, a robotkarok két tojást (szigorúan csak kettőt) pottyantottak a serpenyőbe, ami alatt kéken felizzott a sütőlap. Eközben Áron cipőt pucolt, megfésülködött, előkészítette aktatáskáját, meghallgatva a Legfelsőbb Elnök reggeli motivációs beszédét, majd 6:45-kor leült reggelizni. Miután a kávét is megitta, felöltözött (szürkészöld öltöny, szürkészöld nyakkendővel és szürkészöld cipővel), a ház kulcsa pontosan 7:00-kor fordult a zárban, így minden nap pont 8 órára beért az irodába.

Széphalmi Laura többnyire rendes ember volt.
6:45-kor felkelt (Hasznos reggelt, elvtárs asszony!), cipőt pucolt, fésülködött. Leült a tévé elé reggelijével, ahol a Legfelsőbb Elnök motivációs beszédét adták.
Mint mondtam, többnyire.
Sára kikapcsolta a tévét, befalta a reggelit, felöltözött és kilépett az ajtón.
7:40-kor pedig összeütközött valakivel az utcán.

Szobjek Áron rendes ember volt.
Sztoikus nyugalommal kikerülte a felháborítóan indiszkrét nőt, aki nekirohant négy utcára a munkahelyétől (máris vesztett 15 másodpercet), nem nézve annak szemébe.

Széphalmi Laura többnyire rendes ember volt.
Ám mikor annak a férfinak nekiment az utcán, lefagyva állt és bámulta távolodó alakját. Aznap nem ment be dolgozni.

Szobjek Áron rendes ember volt.
6:30-kor (Hasznos reggelt, elvtárs úr!) kipattant az ágyból, hozzálátott reggeli teendőihez, meghallgatta a motivációs beszédet, reggelizett, felöltözött, 7:00-kor kattant a zár.

Széphalmi Laura kevésbé volt rendes ember.
Másnap reggel 7:39-kor azon az utcán állt, ahol előző nap a sors összehozta azzal a férfival. 7:40-kor ismét egymásba botlottak, Laura egy cetlit csúsztatott Áron szürkészöld kabátjának zsebébe.

Szobjek Áron rendes ember volt.
Egészen addig, míg bosszankodva elő nem halászta zsebéből az ismeretlen (ismeretlen?) nő üzenetét.
Azon csak ennyi állt: Törd meg a ritmust!

4 megjegyzés:

  1. Babuuu, ez olyan jó lett! :3
    Az tetszett különösen, hogy igazából nem fecséreltél sok szót a világ tényleges körülírására, mégsem érzem magam elveszve, teljesen előttem van, mi miként működik, stb.
    És nem tudom miért, az első bekezdés zárójeles része annyira megtetszett, ahogyan az illeszkedése tök sokat dobott a hangulatán
    mindegy nem tudom megfogalmazni, imádtam, nah xD
    több ilyesmit *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Uuu köszii
      Pedig amúgy jött volna sok leírás a fejemben, de omg ha így is visszaadta az tőlem nagyon nagy lépés. Köszi hogy elmondtad:3
      Én is imádom az ilyeneket, annyira megdobják a hangulatot.

      Törlés