2016. szeptember 15., csütörtök

The 300 - Éjféli suttogások

Műfaj: 300 szavas
Megjegyzés: Fandom-mentes, a későbbiekre oly nagyon jellemő csattanóval záródó történet. Egy reggeli kávé mellé ajánlott :)

A lány hirtelen riadt fel álmából. A Hold sugarai bekúsztak a félig leeresztett redőny rései között, csíkokat vetítve a szőnyegre. Egy autó zúgott el a ház előtt, fénye sárga pacaként végigszaladt a szoba falain, majd a hanggal együtt eltűnt. Aztán koppanás hallatszott, mely dermesztő csendet hagyott maga után. A lány könyökére támaszkodva hallgatózott, haja arcába hullott. Pár feszült másodperc után visszahanyatlott a párnák közé, ám abban a pillanatban fémes csattanás töltötte be a házat, valaki elfojtott szitkozódása, és a lány ereiben megfagyott a vér. Talpát a hideg padlóra helyezte, és nesztelenül az ajtóhoz osont. Halk kattanással kinyitotta, és kipillantott a folyosóra. Egy árva lélek sem volt ott.
Ám mikor a lány már fordult volna vissza az ágyához, ismét felhangzottak a suttogások. Gyanakodva osont végig a folyosón a lépcsőig, ügyelve minden lépésére, hogy a fa ne nyikorduljon meg alatta. A bejáratnák magához ragadott egy esernyőt, majd ismét hallgatózott. Csend honolt a házban, amit csak a saját szapora légzése tört meg. A szomszéd szobában éjfélt ütött az óra, mire a lány összerezzent a hirtelen hangtól. Megrázta a fejét, és saját butaságát megmosolyogva visszafelé indult a lépcsőn, azonban a suttogások megint megállították. Bosszúsan megmarkolta az esernyőt, és szemével a sötétet fürkészve a nappali felé vette az irányt. Halkan sziszegett egy sort, mikor beverte lábujját a küszöbbe, és megállt fülelni. A suttogás nem maradt abba. A nappali ajtaja előtt azonban megtorpant. Lehet, hogy betörők vannak a szobában. Aztán elvetette a gondolatot, és maga elé emelte az esernyőt. Szülei mindig azt mondták neki, hogy nagyon bátor lány, ebből merített erőt, hogy lenyomja a kilincset, és egy hirtelen mozdulattal, hangos kiáltással a száján berontson a szobába.
Elvakította a fény, szaporán pislogott, hogy kivehesse környezetét. Egy pillanatig döbbenten bámulta az elé táruló látványt, majd kitört a káosz. Durranások, sikoltás és ordítás hasított a csendbe.
- Boldog Szülinapot, Lizaaa!

2 megjegyzés:

  1. Miért is olvasnám reggel, jó az itt, ahol már este van, hogy megijedjek. Jó, nem vagyok szívbajos. De ez olyan kis husi, nagyon élethűen előadtad azt a para helyzetet, mikor éjszaka azt hiszed, van valaki a közeledben... engem sem hagynak békén a hangok. Még mindig bele vagyok szerelmesedve az írásaidba. Nyuuh <3

    VálaszTörlés