2016. október 2., vasárnap

The 300 - Szépség

Műfaj: 300 szavas
Zsáner: horror
Figyelmeztetés: összetöri az álmaid
Megjegyzés: Iszonyat ihletrohamom volt, amikor ezt írtam, és áhh de remélem, hogy tetszeni fog Nektek :3

A gyertyák pislákoló fénye töltötte meg a kastély étkezőjét, lángjuk táncoló árnyakat varázsolt a falra. Egy hosszú asztal végében két alak ült, bizalmasan összedugva a fejüket. Egyikük egy karcsú, gyönyörű teremtés, halovány bőrét ragyogóvá varázsolta a gyertyafény, gesztenyeszín haját finoman sodorgatta apró, kecses ujjai között. A vele szemben ülő elvarázsolva figyelte arca minden rezdülését, szemét le sem vége a nő puha ajkairól.
Ám a hölgy társasága nem közönséges ember volt. Szépséggel szemben a Szörnyeteg ült, busa fejét durva öklén pihentetve, s elbűvölve hallgatta a nő szavait. De hirtelen, mintha csillag gyúlt volna az égen, úgy csillant fel a szeme. Ujját Szépség ajkára helyezte, mire az megszeppenten elhallgatott.
A Hold bekukkantott a kastély ablakán, egy csókban összefonódó párra vetve fényét. Az immár emberré változott Szörnyeteg mohón csókolta Szépség ajkát, ujjai annak derekát szorították vad hévvel.
 - Szeretlek, Szépség, szeretlek, és mindörökké szeretni foglak - fogadkozott Szörnyeteg, homlokát a nőének támasztva, szőke tincsei megcirógatták Szépség fehér homlokát.
S ekkor a Hold ijedten elbújt az égen úszó szürke felhők mögött, és Szépség ajka kegyetlen mosolyra húzódott. Szeme feketébe fordult, és a Szörnyeteg ijedten vette észre a szuroksötét íriszekben saját sápadt arcát.
 - Szépség... - suttogta halálra váltan.
 - Sss, hercegem - búgta halkan a nő, ujjaival megcirógatva a férfi arccsontjait, majd vadul megcsókolta. Szörnyeteg érezte, ahogy elpattan benne valami, és nem tudott küzdeni a nő varázsa ellen. Mind jobban belesüllyedt a csók okozva mámorba, mereven állva Szépség előtt.
Szépség elengedte Szörnyeteget, szétváló ajkaik között éles, fehér fény tört elő. A nő áhítattal emelte a sugarak alá a kezét, szeme mohón csillogott. Óvatosan közelebb hajolt a fénygömbhöz, ajkait nem égették a forró sugarak, ahogy eltűntek közöttük.
Szépség elégedetten sóhajtott, a lélek nélkül maradt Szörnyeteg pedig üveges szemmel, szürke arccal zuhant a földre. Szépség még egyszer lepillantott rá, majd vad rikoltással, fekete rózsaszirmok tengerét hagyva maga után örökre eltűnt a kastélyból.

8 megjegyzés:

  1. Amikor olvastam, hogy horror és ilyen romantikusan vezetted fel, azt hittem tévedsz :D
    Nagyon jó volt, jól fogalmaztál, érdekes volt és persze váratlan :D

    Én imádtam *----* :D


    VálaszTörlés
  2. Ijesztő! De nagyon jó lett, imádom! *.*
    Elég másmilyen befejezése a mesének, mint amire az ember számít.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az biztos, hogy más, de úgy elgondolkodtatott a másik véglete a történetnek, hogy muszáj volt leírni.
      De jó, hogy ennek ellenére is tetszett ^^

      Törlés
  3. Még mindig az egyik kedvencem! :3

    VálaszTörlés
  4. Hát, ez is egy befejezés :D Igazából az eredeti történetet sosem szerettem úgy igazán, bár az új filmbe beleszerelmesedtem, de akkor se. Szóval tetszett ez a változat, az biztos, hogy váratlan volt, de jól felvezetted és még mindig imádom a leírásaidat, olyan könnyen olvastatják magukat és látom az egészet magam előtt. Meg amúgy nagyon megszerettem ezeket a háromszázasokat, olyan egyszerű, de izgalmas és lényegretörő. Olvasom is a kövit, love van :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó cucc ez a háromszázas kihívás, tényleg :D
      Valahogy ki akartam fordítani a megszokott happy endet, muhaha.

      Törlés