2016. október 8., szombat

The 300 - Csillagles

Műfaj: 300 szavas
Zsáner: romantikus (én és a romantika, yeah)
Megjegyzés: az utolsó darab, innentől le vagyok maradva, de oolyan kevés időm van :(


Caitlin komoran maga elé meredve kaptat fel a lejtőn, talpa alól apró kavicsok gördülnek ki, alázuhanva a hegygerinc mellett húzódó mély völgybe. A Nap forrón tűz az égből, tűhegynyi izzadtságcseppet csalva a lány homlokára.
Logan Caitlinnel mit sem törődve lohol felfele, néha megáll, belehunyorog a napba, arcán lelkes mosoly terül szét.
Gyönyörű hely - gondolja, boldogan tekintve végig a fenyőerdőkkel szabdalt hegyvidéken. Alig várta, hogy eljöhessen ide a lánnyal, biztos benne, hogy nagyon fogja élvezni a túrát. Ráadásul este felállíthatják a teleszkópot, és megfigyelhetik a Perseidák elhaladtát az égen. Caitlin pedig csak arra vár, mikor veszi észre a fiú, hogy ő mindeközben egyetlen kérdést szeretne hallani...

A tűz serceg, de már lassan kialvóban van, és Caitlin megborzong az esti hidegtől. Vastag pulcsijának zsebébe dugott kézzel közelebb kuporodik a tűzhöz, tőle két méterre Logan guggol, egy zseblámpa gyenge fényénél matatva. Előtte egy teleszkóp állványa rajzolódik ki a csillagokkal pettyezett ég előtt.
- Készen van! - kúszik vissza Caitlinhez, egy bottal felpiszkálva a tüzet, arcán a hideg ellenére izgatott mosoly ül. - Szeretnéd kipróbálni először?
Caitlin vonakodva pillant a barátságos meleget lehelő tűzre, majd Logan ragyogó szemeibe, de végül közelebb kúszik a teleszkóphoz, és hagyja, hogy a fiú átkarolja.
- Arra figyeld, ahol az a háromszög fénylik, látod? Arról fognak érkezni...
Caitlin izgatottan felsikkant, mikor egymás után három hullócsillag is keresztülvágtat az égen.
- Láttad? - suttogja áhítatosan Logan.
- Gyönyörű - susogja Caitlin, és úgy is gondolta. - Kívántál? - fordul a fiú felé. Logan megrázza a fejét. - Akkor rajta!
Ám Logan nem kíván, csak hosszú pillanatokig elbűvölve figyeli a lány arcát. Mikor Caitlin rápillant, szinte megbabonázza a két csillogó lélektükör, amiknél szebb csillagot még nem látott az égen. Hogy nem vette eddig észre? Hogy lehetett ennyire vak?
Caitlin szívében felcsillan a remény, ahogy Logan szeretettől teli szemébe pillant.
- Caitlin - suttogja Logan, a szavak szinte maguktól tolulnak a szájára. - Leszel a feleségem?

4 megjegyzés:

  1. Babu ez aztán nagyon aranyos volt ^^ és annyira érzelmes volt 300 szóhoz képest, minden elismerésem c:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ow, jajdenagyonköszönöm :3 Tőled hallani duplán elismerő!

      Törlés
  2. Ez olyan kis cuki lesz. Őszinte leszek, nem vagyok az a romantikus típus, legalábbis keveset olvasok hasonlót, inkább csak a kedvenc párosaimmal, bár írni annál inkább szeretek, csak úgy áradnak belőlem a fluffok. Na, de a lényeg a lényeg, hogy varázslatos volt, ez is tetszett. Öleléééés :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyuhm én is így vagyok, hogy nem olvasok sok romantikusat, deee ezzel a kihívással gondoltam gyakorlom az ilyenek írását.
      Majd megnézegetem azokat a fluffokat, ha fent vannak valahol :3 ;)

      Törlés