2016. szeptember 17., szombat

The 300 - Ébredő Pokol

Műfaj: 300 szavas
Megjegyzés: Talán ennek a 300-asnak van a legbetegebb tartalma, de a csattanóért szerintem érdemes elolvasni :D

A Sátán lassan nyitotta ki az alvástól összetapadt szemét, egyenesen az ágya mellett lobogó tűzbe meredve. Pislogás nélkül bámulta a lángocskát, erőt gyűjtve a felkeléshez. Egy újabb nap vár rá.
Az ördögfiókák is biztosan felébredtek már, és készen állnak a rendbontásra - gondolta bosszankodva, majd feltápászkodott. Kiropogtatta elgémberedett gerincét, a visszataszító hangtól összerezzentek a sarokban ólálkodó pókok. Két kezét az plafon felé nyújtva ásított egy hatalmasat, majd megrázta magát, sötétbarna hajtincsei repkedtek a feje körül.
Mogorva arccal vonszolta magát a fürdőszobába, és forró vízzel arcot mosott. Csak egy pillanatra nézett a tükörbe, de rögtön visszariadt a vörös szeme alatt sötétlő karikáktól.
Többet kellene aludnom - gondolta, ahogy megtörölte az arcát. - De ez a fránya munka, soha nincs vége! Mindig újabb és újabb ördögfiókák jönnek,  újabb kétségbeesett könyörgők.
Lecsapta a törülközőt a mosdó szélére, és a konyhába csoszogott. Hiába, az ő ereje is véges, és ennyi ördögfiókát tanítani, kordában tartani sem kis feladat.
Bedobott egy amúgy is száraz kenyeret a pirítóba, és alágyújtott a kávéfőzőnek. A fekete lé rotyogva melegedett az ezüst kancsóban, illata a sercegő szénnel keveredve betöltötte a szobát. A pirító kattant, és a Sátán puszta kézzel kiszedve a kenyereket az asztalhoz sétált. Lerogyott egy székre, és komótosan eszegetni kezdett. Semmi kedve nem volt dolgozni, hallgatni az ördögfiókák nyafogását, ordítva fegyelmezni a káoszt.
Elfáradt bele.
Fekete hálóköntöse zsebéből előhúzott egy cigarettát és egy öngyújtót, s mélyeket szippantva próbálta összeszedni magát. A füst körbelengte a szobát, csípve eddig is piros szemeit, de a Sátánt nem zavarta. Az ördögfiókák nevelése amúgy is az egészsége romlását idézte elő, egy kis füstölés ide vagy oda, nem számít.
De előbb a papírmunka - gondolta, s egy mély, lemondó sóhajjal elnyomta a csikket, majd lassan felállva a másik szobába sétált. Leült az íróasztala mellé, és kedvetlenül meredt az azon magasodó papírkötegre.
Na, javítsuk ki azokat a matematika témazárókat!

7 megjegyzés:

  1. Na jóóóóó! Ez hatalmas volt! :D
    Az elején tök szép felvezetés, nagyon jó alaphangulat, gondolom hű, valami epic dolog fog történni, erre... bumm :D Imádtam! :D
    Egyébként nem volt benne semmi helyesírási hiba, csak a "Elfáradt bele." mondatot máshogy fogalmaztam volna, mert nagyon furcsán jön ki

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, több szó híján eléggé korlátozva vagyok, de megnézem majd, mit tehetek :D
      Uuu örülök, hogy tetszett, pont ezt akartam elérni vele! *elegedett rókavigyor*

      Törlés
  2. Oké. Oké. Oké. Ez a hullalazaság netovábbja! Hatalmas volt. Imádtam.Rájöttem, hogy nekem ilyen KELL. Egy kicseszett zseni vagy.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez igazán megtisztelő! *meghajol*
      Nem is tudom, mit mondjak. Kötyönööm :3

      Törlés
  3. Oké. Oké. Oké. Ez a hullalazaság netovábbja! Hatalmas volt. Imádtam.Rájöttem, hogy nekem ilyen KELL. Egy kicseszett zseni vagy.

    VálaszTörlés
  4. Te nem vagy normális, drágám, de hát ezért szeretlek :'D Ez valami zseniális volt, ennyire jól előadni. Már gondoltam is rá, hogy nem pont így képzeltem el egy Sátán mindennapjait, aztán jött a vége... Nagyon tetszett, szuper ötlet :3 szívecske, csak megint nem találja, segáz, love ya

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett :D
      Jah, az agymenések néha jönnek, de hát ez is kell néha, nem?
      I luv u too <3

      Törlés